0761 600 300

Curǎţare saltele

Acarienii, transpirația și bacteriile sunt doar câteva elemente prezente în saltelele de pat.
Acarieni

În fiecare zi eliminăm jumătate de miliard de celule de piele. De-a lungul timpului, acestea se instalează în crăpăturile și fisurile saltelei, transformându-se într-o sărbătoare pentru acarieni. Aceste organisme minuscule și excrementele lor pot cauza alergii sau chiar astm. Câți acarieni pot există într-o saltea? Un studiu al Universității de Stat din Ohio estimează că 100.000 până la 10 milioane.

Fungi și bacterii

Un adult transpiră în medie 98 de litri de lichid pe an în propriul pat. Asta face că salteaua să fie o casă caldă și umedă pentru fungi și bacterii, adică un mediu propice proliferării acestora. Teste recente de laborator realizate pe bucăți prelevate din saltelele mai vechi de 7 ani au găsit peste 16 milioane de unități de bacterii care formează colonii pe un centimetru pătrat. Printre altele, în salteaua ta se pot află elemente precum mucegai și bacterii, inclusiv E. coli și Staphylococcus aureus.

Păr de animale

Îți împarți patul cu animalele de companie? Mai mult de jumătate dintre proprietarii de câini și pisici fac acest lucru. Asta înseamnă să te trezeșți în pat cu părul animalelor și poate chiar cu purici sau căpușe, dacă acestea s-au jucat pe afară. Nu de multe ori, toate aceste elemente își croiesc drum până în saltea. E indicat să-ți speli și să-ți perii regulat animalele de companie și să le ștergi piciorușele înainte să ți se urce în pat, dacă vin de afară.

Produse chimice dure

Nu este exclus să respiri vapori toxici în timpul somnului. Un studiu recent a descoperit că temperatura corporală (căldura degajată de corp) poate contribui la eliberarea compușilor organici volatili din saltea. Aceștia provin în principal din poliuretan pe bază de petrol și substanțe chimice cum ar fi formaldehidă și ignifugele din saltea. Nivelurile nu sunt îngrijorătoare pentru adulți, dar ar putea ridică anumite probleme în ceea ce privește sănătatea copiilor. Cercetătorii nu au descoperit efecte negative clare asupra sănătății, dar este nevoie de mai multe studii pentru a fi siguri.

Cum îți menții salteaua curată?
NOI TE PUTEM AJUTA!

Folosim metodă profesională de curatare prin injectie-extracție, ce garanteaza eliminarea acarienilor, a murdariei, a prafului si a parului de animale si o igienizare in profunzme a saltelei. Echipamentul nostru profesional cu injectie-extractie trimite un jet puternic de apa, cu o presiune de pulverizare de 1 bar folosind solutie de curatare, concomitent extrage acest jet printr-o aspirare puternica asigurand astfel o curatare blanda si in profunzime a suprafetei textile a saltelei.

Prețuri curățare saltele
Curǎţare saltea 1 persoana
99 lei
Curǎţare saltea 1 persoana (pe ambele parti)
129 lei
Curǎţare saltea 2 persoane
149 lei
Curǎţare saltea 2 persoane (pe ambele parti)
189 lei
Curǎţare pernǎ pat
25 lei

*Asiguram soluţiile și consumabilele folosite pentru curǎţenie, echipamentele profesionale pe care le folosim pentru a ne desfășura activitatea, forţa de muncă, supravegherea echipei și transportul acesteia pȃnǎ la locaţia dumneavoastrǎ.

*Recomandarea noastră este sa curăţaţi salteaua de cel puţin de douǎ ori pe an.